21-12-07

Peru

Mijn eerste keer was ik al 25.

Neen, trekt u niet de conclusie dat ik ook op dat vlak een laatbloeier was. Dààr was ik vroeg bij.

Ik bedoel de eerste keer dat ik Peru zag. Ik was direct verkocht. Liefde op het eerste gezicht, compleet met verhoogde hartslag, een voortdurende staat van opgewondenheid en hete tranen toen ik mijn geliefde moest verlaten.

Het was gebrek aan geld dat me dwong terug te keren naar Europa. Met nauwelijks veertigduizend frank op zak was ik naar Chili vertrokken en ik zou wel zien hoe lang ik voor dat geld kon rondreizen. Drie maanden, dus.

Drie maanden van ‘Freya in Wonderland’, doorheen Chili en Bolivië, naar Peru.

Eindelijk thuis. Eindelijk het gevoel dat mijn voeten liepen waar ze thuishoorden.

 kaart peru

Ik weet niet hoe dat komt, ik eer mijn eigen land nochtans bijzonder hoog. Maar het is pas in Latijns Amerika dat ik het gevoel heb dat mijn bloed met grotere kracht stroomt en dat ik me vrij voel. Alsof dat continent beter aansluit op mijn natuur.

Ik leerde de salsa dansen van een Colombiaanse, tijdens een feestje op het strand. ‘Eres Latina de corazón’, zei ze goedkeurend, wat zoveel betekent als ‘jij bent in je hart een Latina’. En ik wilde dat maar al te graag geloven.

De tweede keer bleef ik drie maanden in Peru en ik keerde terug naar België met het vaste voornemen te emigreren. Ik zou nog een jaar werken, geld sparen….en dan definitief vertrekken.

Maar toen kwam een andere liefde in het spel.

peru

Een man van vlees en bloed bij wie het gevoel van thuiskomen nog sterker was.

Neen, Peru, ik ben je nooit vergeten.

Deze keer breng ik mijn thuis naar jou toe. Eens kijken of het ook tussen jullie klikt.

 

Als  iemand die na jaren een oude liefde terug zal ontmoeten, leef ik met verwachtingsvolle vragen. Wat zal ik voelen als ik aankom? Zal het nog hetzelfde zijn? Heeft Peru voor mij nog steeds dezelfde aantrekkingskracht? Zal mijn hart weer van blijdschap opspringen, of zal ik helaas vaststellen dat het een blinde coup de foudre betrof?

 

In het Andesgebergte en het Amazonegebied is het wel eens hard zoeken naar een internetverbinding, maak je niet ongerust als je een hele poos niets van mij hoort.

 

Van zodra ik kan, zal ik jullie laten weten hoe de ontmoeting is verlopen.

 vrouw met kind

10:30 Gepost door Freya in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Welcome home! Geniet van je reis, de indrukken, de geur en de lucht.... Ik was 18 toen ik voet zette op Peruviaanse en Boliviaanse bodem. Het was in zekere zin mijn afscheid van Zuid-Amerika, een tussenstop tussen Brazilië en België... En ik herken wat je zegt,... het doet iets met je,... zonder te kunnen verwoorden wat het precies is...

Gepost door: me, myself | 21-12-07

Stel het daar wel, en geniet maar met volle teugen Freya &Co!!!!!!En laat eens iets horen.

Marc

Gepost door: Marc | 21-12-07

het ga je goed daar in Peru,als je op de hoogst top van je reis beland bent denk dan eens extra aan ons, de thuisblijvers,mijn gedachten zullen alvast naar jou en je gezin uitgaan met die speciale dagen.
behouden vaart en komt goed terug thuis.
groetjes
I

Gepost door: ingrid | 21-12-07

Ze heeft op je gewacht, ze is een trouwe minnares Een liefde waar alles meteen en voor altijd rozegeur en maneschijn is, dat is het niet. Bij een echte romantische liefde is het water te diep. De geliefden moeten een tijdje in droefnis treuren over de bergen die te hoog zijn. Zo krijgt hun liefde de kans om te groeien tot Liefde.

Ga en omhels je geliefde Peru!

Gepost door: Herman | 21-12-07

Geniet van je reis.

Gepost door: katy | 22-12-07

Geniet, geniet, geniet...
Je geliefde Peru zal je zeker weer omarmen; je weer aanzetten tot het dansen van de Salsa... Daar ben ik vrij zeker van!
Goede reis Freya.....we horen je wel terug als je er tijd of zin in hebt of zoals je zegt: als er internetverbinding is

Gepost door: lucretia | 23-12-07

Niet alleen met Kerstmis,
maar het hele jaar door,
is de vreugde die je gaf,
de vreugde die je niet verloor.

Zalig Kerstfeest !

Gepost door: els | 23-12-07

Hallo Een fijne kerstavond toegewenst van de happy family en maak er nog iets leuks van,groetjes

Gepost door: franky | 24-12-07

Mijn grote liefde is de Paso Peruano Ofte het schitterende gangenpaard dat Peru heeft voortgebracht, waarvan een blinkend gitzwart exemplaar in mijn trotse bezit, helemaal overgevlogen van ginder ver. Het zijn paarden vol brio en vuur, een genot voor het oog én om te rijden omwille van hun uuuuurenlange töltplezier. Het is een kruising tussen enerzijds de Berbers en de Iberische paarden (Andalousiers en Lusitaniers) die de Spaanse veroveraars destijds meebrachten en anderzijds de plaatselijke Criollo's. Denk eens aan mij als je ze ziet of... rijdt!

Gepost door: cancer chick | 26-12-07

Ver van elkaar... Volgende maand zitten we wel héél ver van elkaar... In gedachten zal ik vaak bij je zijn! Geniet van het lang verwachte terugzien.
En ja, als wij internetverbinding vinden kom ik eens piepen hoe jullie het daar stellen.

Prettige reis!!! Ina xxx

Gepost door: Ina | 26-12-07

Geniet ervan! Beste Freya

Geniet van je fantastische reis! Goed begonnen is half gewonnen: 2008 kan dus niet meer stuk voor jullie. Ik kijk er al naar uit om nadien bij een lekker glaasje met jou te klinken op het nieuwe jaar, tijdens een ongetwijfeld boeiend reisverslag ...


Veel groetjes

Carolien

Gepost door: Carolien | 28-12-07

Peru Ik wens je alle goeds in 2OO8!
En heel veel mooie momenten in Peru,het is sinds jaren ook een droom van mijn dochter Elly,om dat land te bezoeken,maar die verdomde kanker heeft die droom aan diggelen gegooid,zoals je op haar weblog kunt lezen,spijtig,spijtig.
Elly heeft wel het geluk gehad na haar vertaler tolk studie in Antwerpen bij de Consul van Peru,zijn secretaresse te zijn,
wat een heel mooie periode uit haar loopbaan blijft,dus weet zij heel veel over dit mooie land.
Ook de neef van Elly heeft geregeld daar geweest voor zijn werk,en is verleden jaar met zijn vrouwtje privé

terug gegaan om dat hij het zo mooi vind.
Veel reisplezier gewenst!

Gepost door: Ma Elly | 28-12-07

Geniet van je reis en de hereniging met je geliefde Peru. Voor 2008 wil ik je enkel veel vreugde en geluk toewensen en alles wat je hartje verlangd.

Gepost door: anita | 29-12-07

Ik kan de toekomst niet voorspellen.
Maar ik kan je wel vertellen
Dat als ik het voor het zeggen had
Er enkel vreugde kwam op jouw pad.

Gelukkig Nieuwjaar !!

Gepost door: els | 31-12-07

De commentaren zijn gesloten.