11-01-08

Gelukkig nieuwjaar

De dag voor ik vertrok heb ik nog veel energie gestoken in het verzamelen van adressen, zodat ik vanuit Peru nieuwjaarskaarten kon versturen, maar helaas, dat kost me hier 65 oude belgische frank `de bieste` en hoe graag dat ik jullie allemaal ook zie, ik drink daar toch liever een pisco voor (de nationale drank, iets met veel citroen en ei, goed voor degezondheid dus want je hebt meteen de nodige vitamines en eiwitten binnen).

De tijd vliegt maar het is pas hier, in Arequipa, de witte stad in de Andes, dat we het gevoel hebben op reis te zijn. We zijn een hele week bij Tom en Jaime gebleven in hun prachtige huis in Churrillis, een mooie wijk aan de baai van Lima.

Met een kind reizen is nogal wat anders dan alleen, met je rugzak. Er is zoveel meer om rekening mee te houden. Budgetreizen is voorgoed verleden tijd: geen zin om daar ook nog eens onze energie in te steken. Acht jaar geleden werd mijn tijd vooral in beslag genomen door uit te vissen wat ik waar het goedkoopst kon doen, nu kijken wij waar er een hotel is met tuin en zwembad en hoe we onze reistijd zo kort mogelijk kunnen houden. Enfin, Tom heeft dat voor ons gedaan, in zijn kantoor ontpopte hij zich als touroperator.
Bijna al onze energie gaat nu naar het beantwoorden van het spervuur van vragen die Uma voor ons klaar heeft. Aan het eind van de dag heeft zij nog energie, wij zijn pompaf. Veel vragen gaan over Jezuske,want wij zijn in een ultrakatholiek land en hier wordt Kerstmis nog gevierd met reuzegrote kerststallen. Bovendien, wat bezoeken wij? juist: monasterios en Iglesias (kloosters en kerken). Vraag bij terugkeer eender wat over het leven van San Fransisco of Santa Catalina: Uma zal er u graag over onderhouden. Ook het leven van nonnekes en paterkes fascineert haar mateloos.
Toen we de oude binnenstad van Lima bezochten hadden we veel bekijks: blonde Uma, met haar blauze ogen en lichte huid is een attractie. Jonge mensen lachen haar toe en roepen ´qué linda la chica´(hoe mooi dat meisje) en oude mensen kunnen het niet nalaten haar aan te raken. 

In het begin reageerde Uma op haar teruggetrokken manier, maar sinds we haar uitgelegd hebben dat de mensen haar mooi vinden en dat ze een punt kan verdienen door terug te lachen, ziet ze er als ze zo op de schouders van haar papa  zit en lieftallig naar de menigte knikt, uit als de prinses op stap.

Bij vijf punten krijgt Uma een ijsje. Omkoperij loont, wij krijgen nu heel wat van Uma gedaan.

Eergisteren maakten we een tochtje naar een eiland voor de kust van Lima waar pinguins en zeehonden zitten. We kregen wetsuits en sprongen in het water (ikke toch, onze Chris en Uma pasten). Leuk, zo tussen de zeehonden, maar de gids had niet voor niets gezegd dat we onze mond dicht moesten houden:overal uitwerpselen in het water. Ik kreeg toch een slok binnen en werd prompt ziek: tegen dat we in Lima terug waren werd ik hondsmoe en een paar uur nadien begonnen de krampen. Ziek man, ziek! Maar het is nu al veel beter.

Lieverdjes, ik moet nog uitzoeken hoe we op eigen houtje ind e colca canyon geraken, met een touroperator zien we het niet zitten omdat we dan als sardientjes in een minibus worden gepropt om uren rond te hossen en enkel te stoppen als er een koffiehuis is die een percentje mee pikt en zo. dus:

hasta lluego|

01:08 Gepost door Freya in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Opgelet voor de Pisco. Ooit samen met een toffe madam een overdosis gehad...
Veel plezier nog!

Gepost door: Jeannine | 11-01-08

Prinsesje Ook een gelukkig nieuwjaar, Freya!

Wat een prachtig avontuur voor die kleine Uma. Zal ze het saaie thuisland ooit nog gewoon kunnen worden? We zullen haar - tegen de afkickverschijnselen - hier ook als een prinsesje moeten behandelen ...

Veel groetjes en: oogjes open (voor allle pracht) maar snaveltjes toe (voor vuil water dan toch!)

Carolien

Gepost door: Carolien | 11-01-08

beste wensen voor 2008!
jullie zijn dat in ieder geval goed gestart :-)
geniet met volle teugen, chica latino!
greet

Gepost door: greet | 11-01-08

beste wensen voor 2008!
jullie zijn dat in ieder geval al goed begonnen.
geniet met volle teugen, chica latina.
greet

Gepost door: greet | 11-01-08

beste wensen voor 2008!
jullie zijn dat in ieder geval al goed gestart.
geniet met volle teugen, chica latina!

Gepost door: greet | 11-01-08

Beste wensen voor 2008.
Geniet van jullie vakantie

Gepost door: katy | 11-01-08

gelukkig nieuwjaar,ook voor je gezin en je vrienden daar in Peru,leuk om iets van je te horen daar vanuit het verre exotische land,geniet er nog veel van en ik kom elke dag eens piepen of er een nieuwtje te rapen valt,zo zijn wij ook een beetje op reis.
groetjes
I
Ps.drink er voor ons ook nog maar een goeie,groot gelijk heb je van die kaartjes.

Gepost door: ingrid | 11-01-08

Alle goeds voor 2008.
Jullie hebben alvast een goede start gemaakt, geniet er met volle teugen van!
Veel liefs.
Anita

Gepost door: Anita | 17-01-08

De commentaren zijn gesloten.