22-01-08

gracias a todos

bedankt iedereen voor de beste wensen aan Chriske.

We zijn terug, onze laatste dag in Cusco, stad der steden. O, die lucht hier, o, de mensen, ach het eten, ach de sfeer. Neen, had ik tien jaar geleden hier mijn leven verdergezet, ik zou geen misstap hebben begaan. Deze straten  en deze lucht vervullen mijn ziel.

Maar evengoed mijn andere liefdes, Chris en Uma, vervullen mijn hart en men kan niet verkeerd zijn als men kiest voor vlees en bloed in plaats van voor een stad van hout en leem....
Morgen reizen wij door naar Lima en we zijn er nog niet uit of we daarna naar de Selva gaan, het Amazonegebied. Het is een lange reis en we kunnen onze laatste week ook aan de kust slijten, boekje lezen, beetje wandelen en luieren....We zien nog.
We zagen de wonderen van Pisaq en Ollyantaytamo en Sacsawayman, fantastische ruines, en we vragen ons af waarom Macchu Picchu dan zoveel meer heeft.....omdat een slimme Emgelsman het heeft ontdekt en er een gigantische mythe rond heeft gebouwd...Neen, wij laten ons niet bij de neus nemen: ja, de Inca´s waren een machtig volk, maar Macchu Picchu is echt niet het enige en het grootste. Zovele schatten zijn hier te ontdekken.

´s Morgens zitten wij op ons prachtig balkon terwijl Uma schooltje speelt (blijkbaar mist ze dat en oma, hoe mist ze jou, dagelijks spreekt ze over jou en over wat ze je allemaal zal vertellen!), drinken van onze coca thee en zijn gelukkig.
Op dit moment zitten we in een café op de plaza de Armas waar we ons zeer goed voelen, Uma krijgt er verse melk en de dienster is helemaal gek van haar maar zij kan nog altijd niet spontaan reageren, zo verlegen is ze.
We wandelden vandaag door de straten en kochten souvenirs. Telkens opnieuw ontdek ik dat ik vloeibaar word vanbinnen bij het zien van schoonheid. Ik kan het niet betalen en meebrengen naar huis, maar ben al gelukkig dat het bestaat...We kochten een mooie keramische schaal en een masker.

Kanker?
Een verhaal uit een ver verleden....

hasta luego!

00:43 Gepost door Freya in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

hey Freya, zo te lezen heeft de reis je echt deugd gedaan en heb je er echt met volle teugen van genoten,het is je van harte gegund.Het zal afkikken worden als je weer voet zet op belgische bodem.
geniet nog verder van je laatste week en doe de groetjes aan je gezinnetje
groetjes
ingrid

Gepost door: ingrid | 22-01-08

Een superbelevenis... prachtig om te beleven met je gezinnetje! Dit kunnen ze je niet meer afnemen hé!!
ps: heb vandaag gespeurd in het uz naar knappe dokters maar ben er helaas geen tegengekomen ! Heb aan jou gedacht daar. Had de jaarlijkse check-up!
Tot binnekort en groetjes.
Geniet nog van de laatste dagen.

Gepost door: lucretia | 23-01-08

Hallo Geniet maar verder met volle teugen,en veel plezier in Lima samen.
Daarna genieten wij weer van jullie verhaal.
Groetjes!

Gepost door: Ma Elly | 23-01-08

laat stromen het geluk en adem de schoonheid!
het lezen maakt me al helemaal warm van binnen.
dikke kus
greet

Gepost door: greet | 28-01-08

Aub Weet niet waar jullie momenteel zijn,maar ik wil je vragen indien mogelijk voor Elly een kaarsje te laten branden voor de goede afloop van haar nieuwe behandeling.

Gepost door: Ma Elly | 28-01-08

De commentaren zijn gesloten.